Web Analytics Made Easy - Statcounter

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: ما خواهان سهم ویژه و ممتاز نیستیم. ما می‌گوییم باید قانون حاکم باشد و قانون را هم نباید به نفع یک جریان و سلیقه به‌گونه‌ای تفسیر کرد که نتیجه ‌اش دل‌زدگی مردم از انتخابات و دلسردی مردم از صندوق‌های رأی باشد.

حجت‌الاسلام والمسلمین مجید انصاری روز شنبه در گفت و گویی درباره شاخصه‌های اصلاح‌طلبی و نسبت اصلاحات با اندیشه‌ امام خمینی(ره) درباره سابقه تاریخی اصلاحات و اصلاح‌طلبی گفت: اصلاحات یا اصلاح‌طلبی اگر چه در سه دهه اخیر بیشتر در جامعه ما مطرح بوده و مشخصاً از سال ۱۳۷۶ بعد از انتخاب سید محمد خاتمی به ریاست جمهوری و همچنین شکل‌گیری مجلس ششم و فصل دوم خرداد بحث اصلاح‌طلبی مطرح شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام افزود: مسأله اصلاحات یک جریان بسیار ریشه‌داری است و جلوه‌های آن در اندیشه‌های راهگشا و بسیار سازنده مصلحان، عالمان دینی و روشنفکران در جنبش‌های مردم‌ سالارانه دو سده اخیر ایران کاملاً مشهود است.

انصاری عنوان کرد: از لحاظ دینی و قرآنی هم در اصلاح‌طلبی برنامه اصلی نهضت انبیاء الهی بود؛ به‌ گونه‌ای که ما می‌بینیم مثلاً در سوره هود از زبان پیامبر بزرگ الهی برنامه خودش را برای ایجاد تحول در ساحت فکر و اعتقاد مردم به صراحت می‌ فرماید: «إِنْ أُرِیدُ إِلَّا الْإِصْلَاحَ مَا اسْتَطَعْتُ وَمَا تَوْفِیقِی إِلَّا بِاللَّهِ»؛ یعنی من هیچ هدفی جز اصلاح در جامعه ندارم.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام اضافه کرد: امیرالمؤمنین (ع) اصلاح جامعه را یکی از برنامه‌های چهارگانه حکومت خودش در عهدنامه مالک‌ اشتر به ایشان گوشزد می‌فرماید. همچنین سیدالشهدا علیه ‌السلام نهضت بزرگ عاشورا را به عنوان یک نهضت اصلاح‌ طلبانه ذکر می‌کند و می‌فرماید: «إِنّی لَمْ أَخرُجْ أَشِراً و لا بَطِراً و لا مُفْسِداً و لا ظالِماً، إِنَّما خَرجْتُ لِطَلَبِ إلاصلاحِ فی أُمَّه جَدّی، أُریدُ أنْ آَمُرَ بالمَعروفِ و أنهی عَنِ المنکَرِ وَ اَسیرُ بِسیرَه جَدّی».

انصاری بیان کرد: بنابراین اگر صحبت از اصلاح‌طلبی و اصلاحات می‌شود، در حقیقت حرکت بر مدار و مسیری است که مصلحان بزرگ الهی و دینی و همچنین مصلحان اجتماعی و روشنفکران ما طی قرون و اعصار به خصوص در جنبش‌های مردم ‌سالارانه گذشته ایران به دنبالش بودند و امروز هم جریان اصلاح‌طلبی ایران با همین دیدگاه و بر همین مسیر وظیفه اجتماعی و سیاسی خودش را تعریف کرده است.

وی در پاسخ به این سوال که اصلاح‌طلبی چقدر با اهداف انقلاب اسلامی مطابقت دارد، گفت: ما اصلاح‌طلبی را ادامه اهداف و آرمان‌هایی قرار دادیم که انقلاب اسلامی بر مبنای آن شکل گرفت. نهضت حضرت امام خمینی(ره) هم از نظر ما بزرگ‌ترین جنبش و انقلاب اصلاح ‌گرایانه‌ای بود که در نیمه دوم قرن بیستم در ایران به وجود آمد و به پیروزی رسید. در واقع اصلاحاتی که در ساحات اندیشه دینی و سیاسی سامان یافت و این اصلاحات یکسری مبادی و اهدافی داشت و طبیعتاً مبتنی بر این مبانی و اهداف شاخص‌هایی هم برای ارزیابی موقعیت و موفقیت ترسیم شده و می‌شود. این اصلاح هم در ساختار سیاسی و مدیریت کشور و هم در ساحت اندیشه دینی و هم سیاسی جامعه است. اصلاح در نوع حکمرانی تعریف می‌شود.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام ادامه داد: جایگاه و نقش مردم در حکومت یکی از محورهای مهم بحث گفتمان اصلاحات است. گفتمان اصلاحات متکی بر شعارهایی بود که از ابتدا مطرح کرده و جامعه جذب این شعارها شده و آمال و آرمان‌های خودش را مبتنی بر این شعارها متجلی دیده است. استقرار جامعه مدنی و تکیه بر رأی مردم و انتخابات آزاد، توأمان بودن جمهوریت و اسلامیت، ملازم بودن حق و تکلیف شهروندان و حکومت، سازگار دین‌داری و آزادی، اسلام و مردم ‌سالاری، عدالت‌ خواهی و استقلال‌ طلبی، مبارزه با استبداد داخلی و استعمار خارجی، موضوع حرمت به کرامت انسان، اصالت اخلاق و خردورزی و پایبندی به تعقل و حکمت در اداره کشور، مجموعه گفتمانی بود که اصلاحات بر آن تکیه داشته و دارد.

انصاری خاطرنشان کرد: لازم می‌دانم، ولو با تبیین اجمالی روی، مبانی و مفاهیم اولیه اصلاحات تأکید کنم؛ چون با این مبانی و مفاهیم است که ما می‌توانیم تاریخ جزئی‌تری را ارائه کنیم و برنامه‌های مبتنی بر این مفاهیم و مبانی ارائه کنیم. به ‌طور اجمال عرض می‌کنم در دید اصلاح‌طلبان و برنامه‌هایی که ارائه و خوشبختانه اجرا کردند، تجربه عملی موفقی به دست آمد.

وی در پاسخ به سوال که حاصل گفتمان اصلاح‌طلبی و برنامه اصلاحات برای ایران چه بوده است، افزود: یک تجربه عملی هشت ساله را دولت اصلاحات داشته و ما می‌توانیم به ارزیابی عملکرد این جریان سیاسی در میدان اجرا و عمل بپردازیم. هم در بعد تقنین در مجلس ششم و هم در بعد اداره کشور در هشت سال دوره سید محمد خاتمی. این مبانی و مفاهیم اساسی از دید ما در درجه اول بحث کرامت انسانی است. مبتنی بر این آموزه دینی و آموزه قرآنی انسان را جانشین خدا و دارای منزلت والایی می‌دانیم که این منزلت با هیچ عنوانی نباید مخدوش و تحقیر بشود. منزلت کرامت انسان به عنوان نماینده و جانشین خدا روی زمین، چیزی نیست که مصالح مقطعی و توجیهات مصلحت‌گرایانه بتواند این اصل کرامت انسانی را مخدوش کند.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: مسأله دین از دید ما به نقش‌ آفرینی فعال دین، در سپهر حیات اجتماعی و پایبندی و مبتنی بر اعتقاد به دین، موضوع مهمی در مبانی و مفاهیم فلسفه اصلاح‌طلبان است. البته وقتی بحث از دین می‌ شود، باید توجه داشته باشیم که دین منادی آزادی است. دینی است که با دموکراسی نه تنها سازگار است، بلکه توأم است. دینی که عدالت‌ محور می‌باشد. حاکمیت انسان بر سرنوشت خودش در ذات این دین است. این زائده ‌های روی دین نیست، بلکه ما دین را مجموعه‌ای از این ارزش‌ها و مسائل می‌دانیم که در ذات این دین حاکمیت انسان بر سرنوشت خود تعبیه شده است.

انصاری بیان کرد: دینی که با تحجر و ظاهرپرستی و جمود فکری مقابله می‌کند و در تضاد با آن است. دینی که با پیشرفت و با علم و با تعقل، نه تنها ناسازگار نیست، بلکه جوهره اصیل دین را همین امور تشکیل می‌دهند و با آزادی نه تنها در تضاد نیست که اساساً برای آزادی آمده است. این دین خودش را با مقتضیات زمان و مکان سازگار می‌کند؛ یعنی دارای اصولی ثابت و منعقد در برنامه‌ها و تاکتیک‌ها است؛ دینی که با خشونت و استبداد رأی و تحمیل تنگ‌ نظرانه بر جامعه مخالف است.

وی یادآور شد: نگاه ما از زاویه اصلاح‌طلبی به دین این است که تقدیس قدرت به نام دین و جلوگیری از نقد آزاد قدرت و حکومت و حاکمان نه تنها همخوانی با دین ندارد، بلکه ضد دین است. اساساً دین آمده است که این ارزش‌ها را متجلی کند. از قضا ما امور ضدارزشی مانند تحجر و استبداد را عامل سکولاریزه کردن جامعه و دین‌گریزی مردم می‌دانیم و کسانی که با نام دین این مفاهیم را در جامعه ترویج می‌کنند خواسته یا ناخواسته دارند طرح براندازانه انجام می‌دهند. ما اصلاح‌ طلبان قطعاً اصلاح ‌طلبی را مبتنی بر قانون اساسی می‌دانیم.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام اظهار کرد: قانون اساسی یک میثاق ملی و یگانه قانون بالادستی است که مردم برای تنظیم قوا و رابطه ملت و قدرت به آن رأی داده‌اند و اگر شرط بیعت مردم از آن برداشته شود، مهمترین قوام خود را از دست می‌دهد. مردم بر اساس این میثاقِ قانون اساسی است که با دولت و حاکمیت هم پیمان شده‌اند و طبیعتاً رعایت دقیق و همه‌ جانبه قانون اساسی از دیدگاه ما عامل پیشگیری از استبداد و خودکامگی است. مقولاتی مانند آزادی اجتماعی در شرع و قانون اساسی موجود است و اصلاحات خودش را نسبت به آن متعهد می‌داند.

انصاری در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه شاخص‌هایی که معمولاً اصلاح‌طلبان بر آن تأکید بیشتری دارند، کدامند، گفت: یکی از شاخص‌ها، مقوله آزادی است. البته آزادی جلوه‌های متعددی دارد؛ از جمله آزادی بیان، آزادی انتخابات، آزادی عقیده و ... مقولات دیگری مانند استقلال‌طلبی که برای حفظ تمامیت ارضی کشور است، نیز از جمله اصول و شاخصه‌های اصلاح‌طلبی است.

وی افزود: اصلاحات بر عدالت و تعریف صحیح و دقیق آن تأکید دارد. عدالت باید در همه ساحت‌های اجتماعی، فرهنگی، اقتصادی، سیاسی، رسانه‌ای، برخورداری از مواهب طبیعی، آموزشی، قضایی و... جاری و ساری باشد. عدالت باید به مثابه روح و جوهر محتوایی در زندگی اجتماعی جریان داشته باشد. به نظر می‌آید که ما در طول این مدت برداشت ناقصی از عدالت داشتیم و توزیع عادلانه را در همه ساحت‌های زندگی به اشتباه اجرا کردیم و در واقع به مفهوم عدالت هم ظلم کرده‌ایم.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام عنوان کرد: فلسفه دین، فلسفه ارسال کتب، ارسال پیامبران و مبنای برنامه‌های حکومت علوی نمی‌تواند صرفاً در یک برداشت محدود از عدالت خلاصه بشود؛ مانند عدالت توزیعی، بلکه عدالت روح حاکم بر همه شئون حیات اجتماعی جامعه است؛ لذا احیای حقوق و گسترش آزادی‌های مدنی و ایجاد زمینه در جهت بهره‌گیری از امکانات به طور مساوی برای همه کسانی که در نظام جمهوری اسلامی ایران زندگی می‌کنند از جمله مفاهیم عدالت است که جنبش اصلاحات به دنبال تحقق آن است. در حوزه اقتصاد به طور خاص نگاه اصلاحات نگاه روشنی است.

انصاری تصریح کرد: درخصوص امنیت، اصلاحات تعریف روشن و خاص از امنیت و عوامل امنیت‌زا دارد. آسیب‌های به نام امنیت و محدودیت‌هایی که ایجاد می‌شود را مورد ارزیابی قرار می‌دهد و احیاناً می‌تواند نقطه تفاوت و فارغی با برداشت‌های برخی از جریانات سیاسی و رقبا در حوزه امنیت داخلی و امنیت بین‌المللی داشته باشد. همچنین محوریت اخلاق به عنوان زیربنای حتی دین‌داری در جامعه از جمله موضوعاتی است که می‌تواند بیشتر به آن پرداخت. بنده در اینجا می‌خواستم فهرستی را از هم مبانی و هم اصول هم دیدگاه‌های اصلاح‌طلبی ارائه بدهم که مبتنی بر این‌ها سعی می‌کنیم برنامه‌هایی را مطرح نماییم. در وقع اگر ورودی در عرصه‌های اجتماعی داریم برای تحقق این نگاه و این سلسله از ارزش‌های اصلاح‌طلبان است.

وی ادامه داد: اصلاحات مدنظر ما که از جنبش اصلاحات دوم خرداد و پس از انتخاب سید محمد خاتمی شکل گرفت و فعلاً هم به عنوان یک جریان ریشه‌دار و فروزنده اجتماعی مطرح است، مردم زیادی از جمعیت ایران علاقه‌مند به آن هستند و دست‌کم در مقاطع مختلفی در طول این چهار دهه به این جریان اعتماد کردند. مردم هم در انتخابات ریاست جمهوری و هم انتخابات مجلس شورای اسلامی و حتی شوراها، به نامزدهای رأی دادند که خود را متعلق به این جنبش و این طیف می‌دانستند.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در پاسخ به این پرسش که مبانی اصلاح‌طلبی تا چه میزان با مبانی اندیشه‌های حضرت امام خمینی(ره) که بنیان‌گذار جمهوری اسلامی است، سازگار است؟ آیا حضرت‌عالی امام خمینی را یک اصلاح‌گر با آن تعریفی که شما از اصلاحات کرده‌اید، می‌دانید؟، گفت: بسیاری از مبانی، اصول، اهداف و برنامه‌های اصلاحات منبعث از اندیشه‌های حضرت امام خمینی(ره) می‌باشد.

انصاری افزود: ما خود را وفادار به حضرت امام می‌دانیم. متأسفانه در نگاه سوداگرایانه و تحریف‌ گونه‌ موجب توجیه برخی از رفتارهای نادرست برخی از جریانات یا احیا نهادها در حکومت و موجب ظلم به شخصیت حضرت امام و اندیشه‌های ایشان شده است. همه آنچه از نقاط قوت اصلاح‌طلبی آنها اشاره کردم شما می‌توانید آنها را به وضوح در بیانات، سخنرانی‌ها و آثار حضرت امام مشاهده کنید. برای مثال درباره مقوله آزادی بارها به وضوح و به روشنی بر حق حاکمیت مردم و آزادی‌های مشروع آنان تأکید می‌کردند. این جمله کلیدی حضرت امام که فرمودند: «میزان رأی ملت است» جمله تعارفی نبود.

وی عنوان کرد: امام این سخنان را قبل از انقلاب مطرح نکردند که به زودی آنها را فراموش کنند. ایشان بلافاصله بعد از پیروزی انقلاب اسلامی، بدون فوت وقت برای استقرار رأی مردم و اراده آنان در تعیین سرنوشت خودشان، نظام جمهوری اسلامی ایران را به رفراندوم گذاشتند؛ در حالی که به راحتی می‌توانستند مدل حکومتی خود را به صراحت اعلام کنند و مردم را مجاب به پیروی از آن کنند. اما حضرت امام رسماً در یک ساختار حقوقی منطبق با حقوق بین‌ الملل رفراندوم و انتخابات برگزار کردند.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام تصریح کرد: برای انتخاب اعضای مجلس خبرگان تدوین قانون اساسی نیز انتخابات برگزار کردند. معمولاً همه جای دنیا مؤسسان انقلاب یا رهبران انقلاب خودشان یک قانون اساسی می‌نویسند و آن را اعلام می‌کنند و بعد از مدت‌ها و سال‌ها حالا بعد ممکن است انتخاباتی هم برگزار کنند؛ شما کجا سراغ دارید در انقلابی به عظمت انقلاب اسلامی که با فاصله کمتر از دو ماه از پیروزی انقلاب رفراندوم برگزار بشود؟ همچنین به فاصله چند ماه، انتخابات خبرگان برگزار بشود. وقتی هم اعضای مجلس خبرگان، قانون اساسی را نوشتند و آن را تصویب کردند، امام به همین هم اکتفا نفرمودند و گفتند که همین قانون اساسی را به رأی ملت بگذارید. در واقع با این کار تمام ساختار حاکمیت را به رأی مردم گذاشتند.

انصاری ادامه داد: در طول آن ۱۰ سالی که حضرت امام (ره) رهبری کشور را بر عهده داشتند، همواره در کنار مردم در دفاع از حق انتخابات مردم ایستادند. اگر در جایی شورای نگهبان می‌خواست تفسیر دیگری انجام بدهد، امام جلوی آن می‌ایستاد. اگر برخی از مجریان به بهانه جنگ می‌خواستند که انتخابات را به تعویق بیندازند یا در یک شهر و استانی انتخابات را برگزار نکنند، امام در کنار مردم می‌ایستاد و از حقوق آنان دفاع می‌کرد.

وی عنوان کرد: یادمان نرفته است که شورای نگهبان در دوره سوم مجلس شورای اسلامی می‌خواست که انتخابات تهران را به بهانه‌های مختلف باطل کند؛ اما امام مانع از آن شد و از حق مردم پاسداری کرد. این عملکردها، شعاری نبود که امام صرفاً گفته باشد. درباره حق مردم و آزادی مردم، وقتی به طور طبیعی طبع حاکمیت به سمت یک سری محدودیت‌ها پیش می‌رود، حضرت امام مانع می‌شد.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در پاسخ به این سوال که ایشان فرمان هشت ماده‌ای را در چه شرایطی صادر کردند، گفت: در شرایط جنگ و ترورهای متعدد منافقین صورت گرفت، آن هم برای دفاع از حق آزادی انتخاب مردم. حضرت امام هشدار دادند که نباید به بهانه‌های مختلف، آزادی‌های مردم را محدود کنید یا در زندگی آنان دخالت کنید و شنود بگذارید. حتی برای برخی از مسئولان قضایی می‌خواست حد تعزیر بگذارد که حق نداشتند برای عده‌ای شنود بگذارند. بر این اساس فرمان هشت ماده‌ای را صادر کردند. در استخدام برخی از نهادها به نحوه گزینش‌ها شدیداً خرده گرفت و فرمود چرا آزادی‌ها و حق زندگی مردم را سلب می‌کنید و به حوزه‌های ورود پیدا می‌کنید که حوزه شخصی مردم است؟

انصاری خاطرنشان کرد: نمونه‌های متعددی را می‌شود از عملکرد و سخنان و فرمان‌های حضرت امام  (ره) در جهت ممانعت از سلب آزادی‌های مردم ذکر کرد. رهبریت حضرت امام هم به لحاظ نظری و هم به لحاظ علمی واقعاً افتخارآمیز است؛ به خصوص آن صداقتی که با مردم داشت. این صداقتی که باید در میان حاکمان و جامعه برقرار باشد، در سبک زندگی امام متجلی بود. امانت‌داری نسبت به ثروت و زندگی مردم در صداقت امام نمایان بود. در جاهایی که لازم بود از مردم هم معذرت‌ خواهی می‌ کرد. در جایی به خاطر مصلحت مردم قطعنامه را هم پذیرفت تا جنگ خاتمه بیابد و به تعبیر خودشان جام زهر را برای ماندگاری ایران و دفاع از جان مردم بنوشند.

وی یادآور شد: این‌ها از جمله اقدامات عملی است که حضرت امام انجام داد. لذا وقتی سخن از رابطه نسبت اصلاحات با اندیشه و عملکرد حضرت امام به میان می‌آید، باید یادآور شد که بسیاری از آنچه در گفتمان اصلاحات دیده می‌شود، ریشه در اندیشه‌های حضرت امام دارد. یکی از آنان مبارزه با تحجر و قشری‌گری است. این‌ها جزو شاخص ‌های اصلی اندیشه‌های امام است. امام به شدت با این قشری‌گری مذهبی و تحجر دینی مخالف بود و مراقبت داشت به نام دین سخنان سخیف گفته نشود. متأسفانه گاهی برداشت‌های قشری‌ گرایانه و متحجرانه در برنامه‌های دینی و مذهبی سکه رایج بازار می ‌شود. وقتی جامعه روحانیت مبارز می‌خواست برای کل کشور لیست بدهد، امام فرمودند که شما قیم نیستید برای کل کشور لیست بدهید. مردم آزادند و در هر کجای ایران که هستند می‌توانند برای خودشان نماینده تعیین کنند شما قیم مردم نیستید.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام اضافه کرد: حتی در برابر برخی از رد صلاحیت‌ها ایستادند و برخورد جدی کردند؛ آن هم در زمانی که ردصلاحیت‌ها به هیچ عنوان با دوره‌های بعد قابل مقایسه نبود. لذا مبانی اصلاح‌طلبی هم ریشه در قرآن و روایات دارد و هم در آثار و عملکرد حضرت امام خمینی(ره).

انصاری در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه نظر شما درباره فضای حاکم بر انتخابات پیش رو چیست؟ اگر جناح رقیب شما پیروز انتخابات بشود، آیا می‌ تواند برنامه‌ هایی را برای خروج کشور از مشکلات متعدد اقتصادی، فرهنگی، سیاسی و... ارائه کند؟ آیا چنین پتانسیلی را در آن مشاهده می‌کنید؟، گفت: مباحث نظری مهم است که باید دید که مبانی اعتقادی و فکری هر جریان سیاسی چیست و مبتنی بر آن مبانی، برنامه‌هایش را مورد ارزیابی قرار بدهیم. بنده با یک دید آسیب ‌شناسانه می‌ خواهم به چند نکته بپردازم و بعد هم یک جمع‌ بندی داشته باشم.

وی ادامه داد: اگر به برنامه‌های انقلاب اسلامی و امام خمینی(ره) نگاهی داشته باشیم می ‌بینیم مسأله حاکمیت رأی مردم بر سرنوشت خودشان یکی از مهمترین مسائل است که لازمه این امر هم آزادی مردم در حوزه‌های مختلف سیاسی و اجتماعی است. اصلاحات به دنبال این بود که موانع ایجاد شده و برخورد قیم مأبانه برخی از نهادها و طیف‌ها را کنار بزند. این موانع و برخوردها به نحوی بود که مردم گمان می‌کردند در انتخابات از قبل نامزد پیروز مشخص شده است. این را ما خلاف قانون اساسی و خلاف آرمان‌های مردم می‌دانستیم و برخلاف شعارهایی که مردم در ابتدای انقلاب اسلامی داشتند.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام بیان کرد: به هر حال مردم انقلاب کردند و رژیم استبدادی و شاهنشاهی را کنار گذاشتند تا حاکمیت مردمی بر سر کار بیاید. خوشبختانه جمهوری اسلامی ایران در سال‌های گذشته، سابقه خوبی در زمینه انتخابات داشت و در این زمینه حرکت و پیشرفت خوبی کرد، اما واقعیت این است که ما آسیب‌هایی را هم در این زمینه شاهد هستیم و با تفسیری که از نظارت بر انتخابات به نام نظارت استصوابی صورت گرفته است، هر چه جلوتر می‌رویم با تفسیرهای محدودکننده روبرو می‌شویم و عرصه انتخاب مردم هم تنگ و تنگ‌تر می‌شود.

انصاری افزود: اینکه یک جریان سیاسی عملاً ابزار اصلی انتخابات را در اختیار داشته باشد، از جمله بررسی صلاحیت و فضای تنگ‌ نظرانه‌ای را به وجود بیاورد، گمان نمی‌کنم شاهد انتخابات پرشوری باشیم. عده‌ای در انتخابات شورای شهر به بهانه‌های مختلف کنار گذاشته می‌شوند و نامزدهای اصلی و دارای حق رأی و دارای شانس رأی بالا حذف می‌شوند. یک جریان باید در رقابت نابرابر شرکت کند.

وی ادامه داد: ما خواهان سهم ویژه و ممتاز نیستیم. ما می‌گوییم باید قانون حاکم باشد و قانون را هم نباید به نفع یک جریان و سلیقه به‌گونه‌ای تفسیر کرد که نتیجه ‌اش دل‌زدگی مردم از انتخابات و دلسردی مردم از صندوق‌های رأی باشد. اتفاقی که در انتخابات مجلس گذشته افتاد. اتفاقی که در بررسی صلاحیت نامزدهای شورای شهر رخ داد به طور که در بعضی از حوزه‌ها اصلاً به اندازه کافی از یک جناح صلاحیت تأیید نشده که بشود رقابتی صورت بگیرد. این‌ها با عدالت سازگار نیست.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام تاکید کرد: این‌ رویکرد باید اصلاح شود و اگر اصلاح نشود، به تدریج ما مهمترین مؤلفه امنیت و اقتدار را از دست می‌دهیم. همان‌طور که مقام معظم رهبری فرمود مهمترین عامل امنیت و اقتدار ملی، پشتیبانی مردم و حضور آنان در صحنه است. پشتیبانی مردم و حضور آنان در صحنه امر دستوری نیست که بگوییم حضور داشته باشید و مردم هم بیایند. مردم به هر میزان که حضور و رأی خودشان را مؤثر بدانند، امکان داشتن نماینده در حاکمیت داشته باشند، جدی‌تر و بانشاط‌تر می‌شوند. هرگاه این عرصه تنگ‌تر شود، طبیعتاً مردم از حضور و مشارکت فاصله می‌گیرند.

انصاری بیان کرد: من احساس می‌کنم ما با اینکه در آستانه انتخابات هستیم، فضای کشور فضای انتخاباتی نیست و همچنان فضای بلاتکلیفی و دلسردی در بخش‌هایی از جامعه به چشم می‌خورد. شکی در این نیست که انقلاب ما توسط مردم انقلابی شکل گرفت و ما آثار انقلابی‌گری واقعی را دیده‌ایم. انقلابی‌گری در دید اصلاحات عبارت‌ از این است که انسان‌هایی با نیت خالص و اهداف متعالی و بدون روحیه خودخواهی و خود حق‌ پنداری، بدون منفعت‌های شخصی و باندبازی و جناحی و زودگذر خودشان را در میدان خدمت به مردم، کشور و دین و نظام صادقانه عرضه کنند. همان راهی که در دهه اول انقلاب شاهد آن بودیم، دولت‌مردان از هر دو طیف حضور داشتند.

امروزه متأسفانه یک جریانی با مصادره نام ارزش‌ها، انقلابی‌گری را در خشونت، پرخاش و در حذف رقیب از صحنه جستجو می‌کند. با بهانه‌جویی‌های مختلف سعی دارد عرصه‌ را بر رقبای خودش تنگ کند یا اصلاً آنها را وارد بازی نکند. این آسیبی جدی است که به نظرم باید اصلاح شود. اصلاح آن هم چندان دشوار نیست. انقلابی واقعی کسی که بر مبنای اخلاق، تعقل، مصلحت جمعی، از خودگذشتگی، احترام به فکر و اندیشه و حق دیگران در صحنه اجتماعی تلاش کند. ما این را انقلابی می‌دانیم. حال این انقلابی در میدان نظامی یک مفهوم و کارکردی دارد و در میدان علم و دانش مفهوم و کارکرد دیگری دارد. در عرصه مدیریت و اداره کشور هم جلوه‌های دیگری دارد. با این حال خروجی همه این‌ها باید تأمین منافع عمومی جامعه باشد./جماران 

منبع: ایران آنلاین

کلیدواژه: عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام حضرت امام خمینی ره مبانی و مفاهیم انقلاب اسلامی جمهوری اسلامی حضرت امام گفتمان اصلاح اصلاح طلبان کرامت انسان قانون اساسی سرنوشت خود اصلاح طلبی برنامه ها یک جریان آزادی ها رأی مردم نه تنها مردم هم ارزش ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۲۰۶۱۲۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دور دوم انتخابات بسیار تعیین‌کننده است/ لزوم اصلاح ساختار بودجه

به گزارش خبرنگار مهر، پیمان فلسفی یکی از نامزدهای راه یافته به دور دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی است‌. با این نامزد انتخاباتی درباره وضعیت لیست انتخاباتی وی و اولویت‌های مهم مجلس آینده گفت‌وگو کردیم که متن این گفت‌وگو به شرح زیر است:

با توجه به اینکه در لیست انتخاباتی امنا حضور داشتید پیش بینی می‌کردید تعداد قابل توجهی از این لیست وارد مجلس شوند و رأی بیاورند؟

این سوال جالبی است و معمولاً مطرح می‌شود. ما فکر می‌کنیم و فکر می‌کردیم امنا با توجه به اینکه چند تشکل و جریان مردمی سیاسی و انقلابی را شامل شد و شامل می‌شود و با توجه به خاستگاهی که هر یک از این جریانات دارند و ارتباطاتی که با بدنه جامعه داشتند این اتاق می‌افتد و در واقع رقیب اصلی جریانات دیگر به حساب می‌آمد. فکر می‌کردیم این اتفاق خواهد افتاد و البته چند حرکت تاکتیکی هم توسط امنا صورت گرفت و همین منجر شد به اینکه تعداد قابل توجهی از افراد، تقریباً نیمی از افراد در مرحله اول و تعداد بیشتری هم برای مرحله دوم جزو ۳۲ نفر باشند.

برنامه امنا برای دور دوم چیست؟ برای اعضایی که به دور دوم انتخابات راه پیدا کردند؟

طبیعتاً مثل بقیه گروه‌ها و جریانات سیاسی امنا نیز در حال برنامه ریزی است و ترکیب فهرست خود را آماده می‌کند. بالاخره تعدادی از افراد که طبیعتاً همان اعضای سابق هستند ولی چون ۱۶ نفر باید معرفی شود و برخی از اعضا حائز رتبه لازم نشدند باید توسط شورای مرکزی امنا جایگزین کنیم که الان این کار را انجام می‌دهند. به محض اینکه ترکیب ۱۶ نفره آماده شود فهرست را منتشر می‌کنند و کار شروع می‌شود. به عنوان کاندیداها در حال رایزنی هستیم. برخی گروه‌ها، اقشار، افراد، هواداران و غیره در حال برنامه ریزی هستیم و ان شاالله در زمان مقرر هم تبلیغات شروع می‌شود.

فکر می‌کنید با توجه به اینکه خود شما بیان کردید ۱۶ نفر تکمیل نشدند و نمی‌شوند ممکن است افرادی از لیست شانا در لیست امنا قرار گیرند؟

امکان این وجود دارد، هر چیزی ممکن است. بستگی به توافقاتی دارد که به عمل می‌آید. البته گروه‌های دیگری هم بودند که با امنا ائتلاف کردند یا نزدیک به امنا هستند که ممکن از آن لیست‌ها هم استفاده شود اما اینکه جمع بندی نهایی چه باشد هنوز معلوم نیست چون یک فرآیند خیلی سختی طی شده تا امنا به این ترکیب رسیده و طبیعتاً در ادامه مسیر هم افرادی انتخاب خواهند شد که بیشترین همگرایی و نزدیکی از نظر دیدگاه و مشی سیاسی و برنامه‌ای را داشته باشند که ان شاالله آن هم خیلی سخت‌تر از مرحله قبل نیست چون الان دو سه نفر از اعضای امنا باید ترمیم و تکمیل شود. این کار سخت‌تری نیست، کار مشکل تر مرحله قبل انجام شده که به ۳۰ نفر رسیدند. بعد از آن نیز فکر می‌کنم ظرف مدت مشخصی اعضای نهایی مشخص شود.

به عنوان کسی که کاندیدای این دوره از انتخابات بودید و حالا به دوره دوم راه پیدا کردید به عقیده شما مجلس آینده باید روی چه موضوعاتی مانور دهد و اولویت‌ها باید روی چه موضوعاتی بیشتر شود؟

مشکلات جامعه مشخص است و نظام مسائل کشور هم توسط مراجع رسمی احصاء شده و ما در این مدت به عنوان کاندیداها تمرکز پیدا کردیم و روی این موضوع کار کردیم، هر کاندیدایی متناسب با تخصص خود یک برنامه تخصصی دارد ولی در امنا ما و اولویت‌های اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی را احصاء کردیم و دقیقاً بر اساس این اولویت‌ها و در چهارچوبی که وجود دارد ان شاالله برنامه‌ها تدوین خواهد شد.

بخشی آماده است و بخشی نیز نیاز به این دارد که وارد مجلس شویم، بر اساس عملکرد شورایی کار را پیش ببریم ولی عملاً در امنا الان اولویت‌ها در حوزه اقتصادی مشخص است، در حوزه فرهنگی مشخص است، در حوزه زنان و خانواده مشخص است و ضمن اینکه پارادایم یا رویکرد کلی حاکم بر برنامه‌ها را داریم نه به فساد را به عنوان شعار محوری داریم و مسئله بعدی بحث شفافیت است. این دو رکن اساسی در این مجموعه مطرح است.

نه به فساد، مقابله با رانت و فساد و هر گونه تبعیض و بی عدالتی جزو شعارهای محوری ما است و در ذیل این شعار ما برنامه‌های اقتصادی را طراحی کردیم. بر اساس اولویت اصلاح ساختاری و جامع بودجه سالیانه یک یاز مباحث ماست که باید ساختار بودجه به نحوی طراحی و تنظیم شود که بر اساس عملکرد دستگاه‌ها تعریف شود. الان این گونه نیست، چراکه نظارت خوب، دقیق و جامعی بر روی عملکرد دستگاه‌ها صورت نمی‌گیرد و آن وظیفه نظارتی مجلس آن گونه که شایسته است توجه نشده است.

در نظام بودجه ریزی اشکالاتی وجود دارد و ساختار بودجه ما در طول این سال‌ها نامتوازن طراحی و اجرا شده است

در نظام بودجه ریزی اشکالاتی وجود دارد و ساختار بودجه ما در طول این سال‌ها نامتوازن طراحی و اجرا شده است. خروجی‌ها نیز به تبع این جریان و این مسئله‌ای که وجود دارد دچار اشکالات جدی است. بنابراین یکی از اولویت‌ها ما اصلاح ساختار بودجه بر اساس رویکردهاست. بحث دیگر که در حوزه اقتصاد داریم کنترل تورم و جلوگیری از جهش ناگهانی قیمت هاست. این مسئله‌ای است که بالاخره اثر منفی خود را روی معیشت مردم گذاشته و مردم نگران هستند، دغدغه دارند، مشکل دارند و مدام باید ذهن مردم را نگران بدانیم در ارتباط با اینکه قیمت را افزایش می‌یابد، تورم افسارگسیخته است و نمی‌توان کنترل کرد و طبیعتاً برنامه‌هایی داریم که تورم را کنترل کنیم و از جهش ناگهانی قیمت‌ها جلوگیری کنیم.

هیچ نظام مشخصی برای کنترل قیمت‌ها تعریف نکردیم

اینکه چند بار در طول سال شاهد افزایش قیمت محصولات مختلف هستیم، نشان می‌دهد هیچ نظام مشخصی برای کنترل قیمت‌ها تعریف نکردیم و اگر چه گفته می‌شود قیمت را عرضه و تقاضا در بازار مشخص می‌کند، ولی بازار کشور ما به دلیل اینکه از ابعاد مختلفی نامتوازن است و تعادل بین عرضه و تقاضا وجود ندارد و در عین حال توم انتظاری هم به عنوان یکی از آیتم‌های جدی که خود منشأ ایجاد تورم است، مدام به آن دامن زده می‌شود، این اثر می‌گذارد و تورم را روز به روز بیشتر می‌کند. بنابراین ما باید تدابیری بیندیشیم و برنامه‌هایی برای این موضوع داشته باشیم که داریم.

کنترل رشد نقدینگی افسارگسیخته یکی از محورهای اقتصادی است که بدان توجه می‌کنیم. این نقدینگی باید از دسترس مردم خارج شود و وارد چرخه تولید و اقتصادی کشور شود که باید به این توجه جدی شود. جلوگیری از تشدید روز افزون ناترازی انرژی یکی از مباحثی است که در کشور وجود دارد و باید سرمایه گذاری در این حوزه را به سمتی سوق دهیم که تولید داخل افزایش یابد و در عین حال که انرژی یکی از مواد مصرفی است که در کشور ما خیلی ارزان عرضه می‌شود، اما از سوی دیگر ناترازی انرژی و مصرف بیش از حد انرژی و کمبود انرژی که در زمان‌های مختلف اتفاق می‌افتد، به این دامن می‌زند که از تشدید این مسئله باید جلوگیری کنیم.

استفاده مؤثر از ابزارهای نظارتی و قانونی به منظور جلوگیری از بنگاه داری غیرمتعارف بانک‌ها از خواسته‌ها و مطالبات مقام معظم رهبری بود که بانک‌ها باید از بنگاه داری فاصله بگیرند و این چهارچوب و مشی که بر بانک‌ها حاکم شده باید یک تعریف مجددی شود، ابزارهای نظارتی مناسب تعریف شود که بانک به جای اینکه به بنگاه داری بپردازد به وظایف اصلی خود، تأمین سرمایه برای تولید، تأمین سرمایه در گردش که در اختیار اقتصاد و بخش‌های مختلف اقتصادی می‌تواند قرار گیرد، بپردازد.

مباحث مربوط به بنگاه داری را بانک‌ها باید کنار بگذارند. تسهیل در افزایش صادرات غیرنفتی و کاهش وابستگی بودجه سالانه به درآمدهای ناشی از صادرات نفت یک مسئله‌ای است که اگر ظرف ۴ سال نمایندگانی که وارد مجلس می‌شوند به طور مشخص امنا بتواند، پیگیری شود خوب است. اینکه بتوانند بودجه را به سمتی ببرند که تأمین بودجه از سوی صادرات غیرنفتی باشد و کاهش صادرات نفتی را شاهد باشیم، این امر می‌تواند به شدت کمک کند و درآمدها را به سمت تولید سوق دهد.

اینجا جا دارد حوزه تخصصی خود را بیان کنم، راهکار اصلی ما برای توسعه صادرات غیرنفتی توسعه کشاورزی است. به همین دلیل من یک طرحی را تحت عنوان انقلاب کشاورزی آماده کردم، به رزما ارائه کردم که مجموعه‌ای است من را به امنا معرفی کرده است و امنا هم این را دستور کار خود قرار داده و ما پیشرفت کشاورزی کشور را با ارائه طرحی به نام انقلاب کشاورزی در دستور کار قرار خواهیم داد و با محوریت کشاورزی برنامه توسعه کشور و پیشرفت کشور اگر طراحی، تنظیم، تدوین و تصویب شود و به مورد اجرا گذاشته شود، فکر می‌کنیم ظرف دوره ۴ ساله بتواند خیلی از مشکلات کشور را حل کند و همانطور که حضرت آقا فرمودند اگر به مدت چهار سال دولت تمام دستگاه‌های اجرایی و وزارتخانه‌ها تمام تمرکز خود را معطوف به پیشرفت و توسعه بخش کشاورزی کنند در چاه‌های نفت را خواهیم بست و این عملاً چیزی است که اتفاق خواهد افتاد منتهی هیچ گاه بدان توجه نشده و محوریت کشاورزی مورد توجه قرار نگرفته است و توسعه کشاورزی اگرچه در سخن، حرف و نظر به آن توجه شده اما در عمل مورد توجه قرار نگرفته است.

بنابراین ما فکر می‌کنیم این مسئله می‌تواند خیلی راهگشا باشد و صادرات غیرنفتی ما را با رویکرد اقتصاد مقاومتی افزایش دهد یعنی کشاورزی که مدنظر ماست و انقلابی که باید در این بخش اتفاق افتد باید با رویکرد اقتصاد مقاومتی اتفاق افتد که این قطعاً می‌تواند تأثیرگذار باشد. یکی دیگر از محورهای اقتصادی که مدنظر ماست باز توزیع عادلانه یارانه‌ها است.

یارانه‌های پنهان انرژی با در نظر گرفتن ابعاد سیاسی و اجتماعی باید بررسی شود و باز توزیع عادلانه یارانه‌های پنهانی که به انرژی می‌دهیم و این اجتناب ناپذیر است و تاکنون به عنوان یک سوپاپ اطمینانی بدان توجه می‌شد که من فکر می‌کنم از این به بعد باید این یارانه‌های پنهان را که به انرژی می‌دهیم صرف تولید کنیم و در چرخه تولید وارد کنیم. قیمت انرژی هم بر اساس قانون، ضوابط و مقرراتی که وجود دارد بر اساس قیمت فوب خلیج فارس و نرم جهانی تعریف شود. این یارانه‌ها به سمت موضوعات دیگر سوق داده شود و خدمات اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی دیگری که در سفره مردم نقش و جایگاه آن دیده شود و ابعاد سیاسی و اجتماعی آن نیز مهار و کنترل شود.

من فکر می‌کنم اگر با اطلاع رسانی و آگاهی دادن به مردم این موضوع را دنبال کنیم بار روانی آن کم می‌شود، اثرات آن دچار نقصان خواهد شد و می‌توانیم مسئله توزیع عادلانه یارانه‌های پنهان انرژی را به نحوه مطلوبی پیگیری کنیم و به نتیجه برسانیم. آخرین موردی که در اولویت‌های اقتصادی بدان توجه می‌شود تدوین سند راهبردی توسعه صنعتی کشور مبتنی بر استفاده حداکثری از ظرفیت‌های داخلی است که این هم بحثی است که یک سند راهبردی جامع برای توسعه و پیشرفت صنعتی کشور نیاز داریم.

صنعت هم فقط خاصه یک صنعت مثلاً خودروسازی نیست، صنایع متنوعی را شامل می‌شود. از صنایع کشاورزی گرفته تا صنایع خودروسازی، تا کارخانجات متعدد دیگر در حوزه‌های مختلف اقتصادی و تولیدی را شامل می‌شود که اگر این طرح جامع و سند راهبردی توسعه صنعتی کشور آماده شود طبیعتاً می‌تواند نقش مهمی در ایجاد تحول و جهش در بخش اقتصاد کشور داشته باشد که آن هم به طور جدی دنبال می‌کنیم. این چند محور اقتصادی اگر با هم دیده شود که در آن معیشت مردم وجود دارد، هم افزایش تولید داخل وجود دارد، هم افزایش صادرات غیرنفتی دیده شده و هم بحث ناترازی انرژی در آن لحاظ شده و هم مباحث مربوط به یارانه‌ها در نظر گرفته شده و مباحث مختلف اقتصادی را شامل می‌شود، در کنار هم دیده شود قطعاً می‌تواند اثرات مناسب و مطلوبی داشته باشد.

اولویت دیگر ما بحث فرهنگی است که به جهت اهمیتی که مباحث فرهنگی کشور دارد و بارها و بارها مورد تاکید مقام معظم رهبری قرار گرفته باید در حوزه فرهنگ به یکسری تحولات اساسی دست یابیم چون اساس کار ما و آنچه ما مدنظر داریم ایجاد تغییر و تحول است، چه در حوزه اقتصادی و چه در حوزه فرهنگی و اجتماعی! در حوزه فرهنگی ما تغییر ساختار فرهنگی کشور و بازتعریف نقش دستگاه‌های فرهنگی را در دستور کار خود به عنوان اولویت یک داریم. ساختار فرهنگی کشور دچار اشکالاتی است که باید بدان توجه شود. باید این ساختارها بازنگری شود و ما بتوانیم نقش دستگاه‌های فرهنگی را بازتعریف کنیم.

ارزیابی میدانی دلایل افت مخاطبان رسانه ملی یکی از مواردی است که باید بدان توجه کنیم و ارائه راهکار برای بازگشت مخاطبان را داشته باشیم یعنی چه کنیم مخاطب رسانه ملی برگردند و چگونه می‌توانیم این جایگاه را تقویت کنیم که این یکی از مباحث فرهنگی است که بدان توجه داریم. واسپاری مأموریت‌های فرهنگی به مردم یعنی مردمی سازی فعالیت‌های فرهنگی باید به طور جدی صورت بگیرد. ما بسیاری از مأموریت‌ها را در حوزه فرهنگ داریم که باید اینها را به مردم بسپاریم.

دستگاه دولتی ما نمی‌تواند تمام مأموریت‌های فرهنگی را انجام دهد و باید تصدی امور این حوزه به مردم واگذاری شود و مردمی سازی در حوزه فرهنگی باید به صورت جدی مورد توجه قرار گیرد. هنرمندان، اصحاب رسانه، اصحاب فرهنگ و فعالان فرهنگی، دستگاه‌هایی که در حوزه فرهنگ تلاش و فعالیت می‌کنند باید این مأموریت‌ها به آنها سپرده شود و از حالت دولتی و حاکمیتی خیلی از ماموریت‌هایی که جنبه تصدی گری دارد، خارج شود.

نظارت بر امور فرهنگی و فعالیت‌های فرهنگی توسط دستگاه‌ها صورت بگیرد. چیزی که در بسیاری از کشورهای دیگر نیز اتفاق می‌افتد و ما باید روی آن متناسب با فرهنگ دینی، انقلابی و اسلامی خود کار کنیم. بسترسازی برای ایفای نقش توسط نخبگان فرهنگی به منظور حل مشکلات کشور که استفاده از نخبگان در حوزه فرهنگ و اقتصاد است، باید مورد توجه باشد. برنامه ریزی جامع و چندوجهی در حوزه عفاف و حجاب و تصویب قانون جامع جز مواردی است که بدان توجه داریم.

ارتقای سواد رسانه‌ای و ایمن سازی درونی خانواده‌ها از آسیب‌های فضای مجازی و بهره مندی حداکثری از ظرفیت‌های جامعه جز مواردی است که ما در مباحث فرهنگی به طور جدی بدان توجه می‌کنیم و یکی از اولویت‌های ما فضای مجازی، استفاده از ظرفیت‌های فناوری اطلاعات و گسترش این فضاها برای جوانان، برای مخاطبان مختلف، برای خانواده‌ها، برای فعالان اقتصادی و فرهنگی باید به طور خیلی گسترده‌تری توجه شود. همچنین تقویت نقش مساجد در ارتقای معنویت جامعه از طریق هماهنگی نهادهای مرتبط و دستگاه‌های فرهنگی که این هم یکی از مواردی است که باید بدان توجه ویژه شود.

نقش مساجد و کارکرد مساجد در برخی از مواقع به دست فراموشی سپرده شده است که باید این نقش را تقویت کنیم، به عنوان پایگاه جدی در فعالیت‌های مختلف فرهنگی، سیاسی، اقتصادی باید به مسجد توجه شود و ما بتوانیم از این ظرفیت برای تقویت فعالیت‌های فرهنگی بیشتر استفاده کنیم. استقرار آموزش در سیر عدالت یکی دیگر از اولویت‌های جدی ماست که مباحث آموزشی کشور نباید به نحوی باشد که ما شاهد بی عدالتی و تبعیض در نظام آموزشی باشیم. تمام اقشار کشور باید از سطح متوسط به بالا و مطلوب برخوردار باشند حتی شاید رضایت به سطح متوسط آموزش نیز عدالت تلقی نشود و ما باید به سمت ارتقای شاخص‌های آموزشی برویم و عدالت آموزشی به طور کلی رعایت شود.

آن گونه که در قانون اساسی مورد تاکید قرار گرفته است، نه اینکه حدود ۱۴-۱۳ نظام آموزشی یا ۱۴ نوع سیستم آموزشی در کشور وجود داشته باشد و ما نتوانیم اینها را با هم مطابقت دهیم و هر کسی متناسب با تمکن مالی و اقتصادی خود سراغ این نظام‌های آموزشی برود و به صورت سلیقه‌ای انتخاب کند. این ناعدالتی و بی عدالتی آموزشی می‌شود که باید برای این برنامه داشته باشیم و در دستور کار امنا قرار دارد. اینها از اولویت‌های اقتصادی و فرهنگی بود.

موضوع شفافیت در اولویت‌های شما است؟

بله. شفافیت آرا مربوط به نمایندگان را در نظر بگیریم یکی از مواردی است که منتشر کردیم یعنی امنا منتشر کرد و صبح ایران هم آن را در دستور کار خود دارد و فکر می‌کنم این یکی از وجوه متمایزکننده آن امنا نسبت به بقیه جریانات سیاسی است که وارد شدند. این موضوع شفافیت را تقریباً همه اعضای امنا پذیرفتند و باید در این مسیر قدم برداریم.

اینکه منتخبین امنا در تهران و شهرستان‌ها در سطح کشور به هر تعدادی که شوند این موضوع شفافیت را به طور جدی دنبال کنند، در وهله اول در ارتباط خود نمایندگان باشد یعنی هر یک میثاق نامه‌ای را در این زمینه امضا کردیم و پذیرفتیم که موضوع شفافیت را به طور جدی دنبال کنیم، چه در آرا و چه در احوال و دارایی‌ها، چه در نظرات، چه در تعاملات، با دستگاه‌ها و اشخاص، چه در مباحث مختلفی که وجود دارد، به عنوان یک اصل باید بپذیریم و در یک نظام حکمرانی خوب، مطلوب و موفق شفافیت یک اصل پذیرفته شده در دنیاست. من تعجب می‌کنم برخی از نمایندگان محترم این را نپذیرفتند و یا نمی‌پذیرند در حالی که آن باید تبدیل به قانون شود.

نه تنها نمایندگان بلکه تمام مسئولان اجرایی کشور و تمام مسئولان محترم در قوای مقننه، قضائیه و اجرایی این اصل را بپذیرند و از قانون شفافیت تبعیت کنند. مردم آن اتاق شیشه‌ای را به راحتی بتوانند مشاهده کنند و هیچ ابهامی برای مردم نسبت به عملکرد مدیران، نمایندگان مجلس و مسئولان ارشد وجود نداشته باشد و این می‌تواند عامل بازدارنده داشته باشد، نظارت بر کنترل‌ها را تقویت می‌کند، نظارت مردمی را تقویت می‌کند و دسترسی به اطلاعات در هر زمانی ممکن می‌شود و به صورت قانونی است و این امر می‌تواند شفافیت لازم را ایجاد کند و به مردم یک اطمینان خاطری نسبت به عملکردها بدهد و خود این اعتماد عمومی را افزایش می‌دهد و می‌تواند یک عاملی برای جلب مشارکت مردم در عرصه‌های مختلف به نحو بیشتر باشد یعنی افزایش و ارتقای مشارکت مردمی را به دنبال خواهد داشت.

در عرصه‌های مختلف اقصادی، سیاسی، اجتماعی و فرهنگی این امر است، نه فقط در عرصه انتخابات! مشارکت فقط مشارکت سیاسی نیست بلکه مشارکت اقتصادی، مشارکت فرهنگی، مشارکت اجتماعی داریم و تمام اینها به واسطه عنصر شفافیت تقویت می‌شود که یکی از ارکان مهم نظام حکمرانی خوب است.

به نظر شما چه تعدادی از اعضای امنا به مجلس راه پیدا خواهند کرد؟

به صورت قطعی نمی‌توان بیان کرد ولی من امید دارم هر ۱۶ نفر امنا به مجلس راه پیدا کنند به جهت اینکه تعدادی از آقایان رفته‌اند امید ما این است با توجه به اقبالی که مردم نسبت به این جریان پیدا کردند و اعتمادی که از خود نسبت به این موضوع در فاز اول نشان دادند امید داریم در فاز دوم هم هر ۱۶ نفر وارد مجلس شوند.

سخن پایانی بنده مربوط به حضور مردم عزیز و گرانقدر در عرصه انتخابات دوره دوم است. به جهت اینکه این دوره هم تعیین کننده است و باید کار را تمام کنند. برخی این موضوع که مردم می آیند و مشارکت در دور دوم کاهش می‌یابد را مطرح می‌کنند البته تا حدی ممکن است به جهت اینکه تعداد نمایندگان کم شده و ۳۴۰۰ نفری که در تهران داشتیم کمتر شده، درست باشد اما مردم ما به جهت اینکه قدرشناس و وظیفه شناس هستند برای اینکه کار را با نتیجه خوب و آرای بالاتر نمایندگان را به مجلس بفرستند کار را تمام کنند و بتوانیم در فاز بعدی هم افتخار دیگری بیافرینیم و نشان دهیم که نسبت به این موضوع حساسیت وجود دارد و در گام بعدی هم نمایندگانی که وارد می‌شوند با رأی خوب وارد مجلس شوند که انتخاب اصلح و مناسب‌تر صورت گیرد.

کد خبر 6086336 هادی رضایی

دیگر خبرها

  • مجری جنجالی صداوسیما به اصلاح‌طلب و اصولگرا رحم نکرد: حرامید! +تصویر
  • دور دوم انتخابات بسیار تعیین‌کننده است/ لزوم اصلاح ساختار بودجه
  • یکی از مطالبات مردم در دور اول انتخابات مجلس موضوع تحول بود
  • امام صادق(ع) و عبور از دوگانه‌های باطل
  • مجری صداوسیما: اصلاح طلبی نطفه‌اش حرام است و اصولگرایی لقمه‌اش!
  • اختلاف سلیقه‌ها مانع از تصمیم‌گیری در شورای شهر بندرعباس نیست
  • اعطای مشوق‌های مالیاتی به تولید در راستای تحقق شعار سال
  • رژیم صهیونیستی پاسخ پیشنهاد حماس را با اصلاحات به مصر داد
  •  واکنش اصلاح‌طلبان به سخنان نصیری درباره اتحاد شاهزاده و تاجزاده؛ تکرار یک شوخی بی‌مزه است | ارتباطی به جریان اصلاحات ندارد | واقعا یک توهم است
  • بهترین راه برای حمایت از کارگران اصلاح «قانون کار» است